Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На території Республіки Франція затримано відомого олігарха

За принципової позиції Офісу Генерального прокурора компетентними органами Республіки Франція, на виконання запиту про затримання та взяття під варту (тимчасовий арешт) особи, затримано відомого бізнесмена та колишнього народного депутата України шести скликань.

Це стало можливим в результаті кількамісячної плідної роботи та взаємодії прокурорів Офісу Генпрокурора та співробітників Державного бюро розслідувань з правоохоронцями різних країн.

«Цей випадок є яскравим свідченням того, що Офіс Генерального прокурора підтримує постійні зв’язки з іноземними колегами та регулярно співпрацює з ними аби всі особи, які можуть бути причетними до злочинів проти України чи українців постали перед справедливим судом.

І це затримання вкотре доводить, що перед законом всі рівні і кожен, до кого є запитання в української правоохоронної системи рано чи пізно відповідатиме на них перед вітчизняним законом», - заявив Генпрокурор Андрій Костін.

Бізнесмен підозрюється в організації привласнення майна комерційного банку та подальшої легалізації незаконно отриманих грошових коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

На теперішній час Офісом Генерального прокурора здійснюються усі процесуальні дії, спрямовані на видачу затриманого для притягнення до кримінальної відповідальності на території України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.