Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Сумщині співробітника інспекції архітектури та містобудування викрито на одержанні хабара

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури головному інспектору Управління Державної інспекції архітектури та містобудування в Сумській області повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав від посадовців селищної ради 40 тис грн за безперешкодне отримання сертифіката при прийнятті в експлуатацію після проведеного капітального ремонту водонапірної башти та артезіанської свердловини в одному з населених пунктів Шосткинського району.

Головний інспектор отримав 20 тис грн авансу, після чого склав позитивний висновок, необхідний для отримання сертифіката. 

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України після передачі решти від обумовленої суми.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу.

Протиправну діяльність припинено слідчими ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням Служби безпеки в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.