Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Сумщині до 10 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця РФ

За публічного обвинувачення Охтирської окружної прокуратури військовослужбовця РФ визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком суду йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що обвинувачений обіймає посаду командира відділення військової частини 19612 у 4-тій гвардійській танковій Кантемирівській ордена Леніна Червонопрапорній дивізії імені Юрія Андропова м. Наро-Фомінськ, Московська область.

Перебуваючи на блокпосту, облаштованому під час окупації м. Тростянець Охтирського району, він здійснював заходи щодо перевірки транспортних засобів та осіб, які пересувались містом.

У березні 2022 року під час зупинки авто військовий РФ змушував водія та пасажирів виходити із салону та, погрожуючи зброєю, відбирав у них цінні речі.

Встановлено, що засуджений відібрав у трьох осіб смартфони та готівку. При цьому командир відділення забирав лише дороговартістні ґаджети.

Спеціальне досудове розслідування проведено слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за процесуального керівництва прокуратури.