Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині вітчима засуджено до довічного позбавлення волі за неодноразове ґвалтування 10-річної падчерки

Прокуратура у Верховному Суді відстояла вирок мешканцю Рівненщини за неодноразове вчинення злочинів проти статевої свободи щодо своєї 10-річної падчерки (ч. 2 ст. 156, ч. 6 ст. 153, ч. 6 ст. 152 КК України). Його засуджено до довічного позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що з січня по травень 2020 року засуджений вчиняв розпусні дії, сексуальне насильство та ґвалтував малолітню доньку своєї співмешканки і фільмував це. Відеозаписи випадково побачила в телефоні чоловіка матір дитини, про що одразу повідомила до поліції.

Під час розгляду у суді громадянин свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав частково. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Здолбунівської окружної прокуратури вироком колегії Здолбунівського районного суду в червні 2021 року його засудили за сукупністю злочинів та призначили остаточну міру покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Засуджений та його захисник оскаржили вирок спочатку до апеляційної, а згодом і до касаційної інстанції.

Верховний Суд скарги не задовольнив та залишив засудженому покарання, встановлене судом першої інстанції.