Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині судитимуть осіб, які продавали білоруські цигарки через Telegram-канал

Рівненська обласна прокуратура скерувала до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 3 осіб за фактами незаконного придбання, зберігання, транспортування з метою збуту та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також легалізації прибутку, отриманого злочинним шляхом (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що троє братів з Вараського району налагодили схему незаконного збагачення. З січня по квітень 2023 року вони через спеціально створений Telegram-канал продавали цигарки з марками акцизного податку республіки білорусь.

Правоохоронці задокументували 17 епізодів злочинної діяльності, у ході яких обвинувачені реалізували 18 000 пачок цигарок.

Отриманий прибуток обвинувачені легалізували через замовлення та зняття готівки у касах банківських установ та безпосередньо через банкомати.

У ході досудового розслідування в обвинувачених вилучено та накладено арешт на 10 000 пачок цигарок, орієнтовною вартістю у пів мільйона грн, понад 150 тис грн готівки, здобутої злочинним шляхом, а також інше майно, яке підлягає спеціальній конфіскації.

Суд виніс ухвалу про блокування Telegram-каналу, через який збували тютюнові вироби.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСБУ в Рівненській області та УСР в області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.