Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині повідомлено про підозру чотирьом учасникам наркоугруповання

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури чотирьом особам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та незаконному збуті особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, наркобізнесом займалася група осіб, серед яких двоє співмешканців та ще двоє їхніх друзів, які нині перебувають в слідчому ізоляторі як фігуранти інших кримінальних проваджень.

Підозрювані збували психотропні речовини здебільшого через Telegram-канал, ховаючи закладки з PVP, МДМА та амфетаміном на території 5 областей. Частину психотропів передавали до слідчого ізолятора.

Організатора та його співмешканку затримали на трасі біля Рівного. В ході обшуків у них вилучили більше 3 кг амфетаміну та близько 350 г інших психотропів. Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку складає 3,5 млн грн.

Наразі встановлюються інші причетні до наркобізнесу.

Досудове розслідування здійснює Рівненське РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УБН в Рівненській області ДБН НПУ спільно з УКР ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.