Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Прикарпатті повідомили про підозру так званому «поліцейському райвідділу внутрішніх справ росії в Запорізькій області»

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України за вчинення державної зради та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік добровільно зайняв посаду так званого «дільничного-поліцейського Великобілозерського районного відділу внутрішніх справ росії в Запорізькій області» та надавав допомогу представникам рф у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України в умовах воєнного стану.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі УСБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.