Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Полтавщині арештовано майно російського генерал-полковника на понад 1 млрд грн

Прокурори Офісу Генпрокурора здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно представників державних органів рф, які придбали на території України низку підприємств та зареєстрували їх на громадян України.

Таким чином вони виводять з України кошти до держави-агресора та використовують їх, у тому числі, для забезпечення незаконних збройних формувань, які діють на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За даними слідства, російському генерал-полковнику – начальнику федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при міністерстві промисловості та торгівлі рф, через підставних осіб належить 20 комерційних об’єктів, понад 3 тис квадратних метрів житлової нерухомості та 17 земельних ділянок на території Полтавщини.

Йдеться також про будинок його родини, готелі та ресторани преміум класу, а також офісні і торгівельно-розважальні центри загальною площею майже 30 тис м кв.

Майно російського генерал-полковника було оформлено на його доньку і зятя, які проживали в Україні, але напередодні повномасштабного вторгнення рф виїхали в росію і отримали громадянство країни-агресора.

Правоохоронці провели обшуки за адресами офісних та житлових приміщень, які належать родині російського генерал-полковника. Виявлено та вилучено 16500 доларів США, військову форму російського зразка, заборонену радянську символіку і пропагандистську літературу рф, сувенірну продукцію та нагороди, вручені йому у кремлі.

За клопотанням прокурорів ухвалою суду на це майно накладено арешт. Загальна вартість вилучених активів становить більше 1 млрд грн.

Наразі вирішується питання щодо подальшої націоналізації на користь України всього арештованого майна.

Досудове розслідування здійснюється СБУ за фактами колабораційної діяльності, пособництва державі-агресору та фінансування тероризму (ч. 4 ст. 111- 1, ст. 111-2, ч. 3 ст. 258-5 КК України).