Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Одещині викрито медпрацівника, який здавав спецслужбам РФ місця дислокації ЗСУ

На Одещині викрито медпрацівника, який здавав спецслужбам РФ місця дислокації ЗСУ

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру у державній зраді медпрацівнику одного із закладів охорони здоров’я на Одещині (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, громадянин з липня 2022 року співпрацював з представником спецслужби РФ. Він збирав і передавав дані про місця дислокації особового складу підрозділів ЗСУ, тероборони та об’єктів військової інфраструктури області з географічними координатами. Передавав інформацію за допомогою одного з месенджерів. У подальшому вона використовувавалася ворогом для нанесення ударів.

Під час затримання у чоловіка вилучено мобільний телефон. За клопотанням прокурора суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Тривають слідчі дії для встановлення обставин, виявлення та притягнення до відповідальності усіх причетних до правопорушення осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.