Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Миколаївщині викрито чергового пособника окупантів

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканцю Шевченківської ОТГ за фактом пособництва державі-агресору (ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, чоловік під час окупації Снігурівщини добровільно погодився допомагати загарбникам освоюватись на тимчасово окупованій території.

Він підтримував дії та рішення збройних формувань держави-агресора, а також займався підготовкою і передачею їм матеріальних ресурсів.

З квітня по листопад 2022 року затриманий організував та здійснював на постійній основі доставку питної води до бойових позицій, укріплень та пунктів тимчасової дислокації зс РФ. Підвозив воду на власному автомобілі.

Крім цього, у жовтні поточного року, він допоміг окупантам викрасти майно одного з приватних сільгосппідприємств. А саме газове обладнання, зварювальний та шліфувальний апарати, водогінний генератор, запчастини для трактора та інші інструменти. Він доставив викрадене до позицій зс РФ та передав його для забезпечення потреб військового характеру.

Також чоловік передав окупантам автомобіль ВАЗ-2110, яким він незаконно заволодів з подвір’я місцевого мешканця.

За клопотанням прокурора судом стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.