Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Львівщині повідомлено про підозру заступнику голови РВА, який очолюючи військову частину, завдав державі 25 млн грн збитків

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру колишньому командиру військової частини - теперішньому першому заступнику голови районної військової адміністрації на Львівщині за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).

За даними слідства, колишній військовий у квітні 2022 року без проведення торгів закупив 72 цистерни для зберігання паливно-мастильних матеріалів у однієї зі столичних фірм.

Вартість резервуарів склала майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість була суттєво нижчою – понад 39 млн грн.

Крім цього, придбані цистерни не відповідали технічним вимогам – товщина їхнього металу була меншою, ніж передбачено технічними вимогами.

Внаслідок таких дій підозрюваного державі завдано 25 млн грн збитків.

Під час слідчих дій вилучено документи, які підтверджують протиправну діяльність.

Речові докази скеровано на експертизу. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України та військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.