Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Луганщині повідомлено про підозру так званим «керівникам» трьох сіл при окупантах

За процесуального керівництва Луганської обласної та Старобільської окружної прокуратур трьом колишнім працівникам селищних рад повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року жителі Старобільського району почали співпрацювати з представниками країни-агресора. Вони добровільно обійняли посади в незаконних «органах влади» так званої «ЛНР».

Чоловік та жінка призначені так званими «начальниками відділів забезпечення життєдіяльності» в окупованих селах Кризьке та Просяне, що входять до складу так званої «адміністрації Марківського району ЛНР». До повномасштабного вторгнення РФ вони працювали в Марківській селищній раді.

Ще один фігурант – колишній працівник Біловодської селищної ради – очолив так званий «відділ по життєзабезпеченню с. Семикозівка адміністрації Старобільського району ЛНР».

Після призначення псевдопосадовці почали організовувати життя місцевого населення в окупації та показову «допомогу» від РФ, а також запрошувати людей на роботу до псевдоструктур ворога.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.