Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині викрито схему підробки документів для виїзду військовозобов’язаних за кордон - підозрюють двох осіб

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України ( ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, двоє жителів Білої Церкви організували виготовлення документів, за допомогою яких чоловіки призовного віку могли безперешкодно перетнути державний кордон України в умовах воєнного стану. Підозрювані виготовляли довідки про непридатність до військової служби, а також надавали допомогу у переправленні осіб через кордон. Встановлено виготовлення документів для виїзду 21 чоловіка призовного віку. 

За результатами проведених обшуків за місцем проживання осіб та у їх автомобілях виявлено та вилучено документи, листування з потенційними замовниками та інші докази. 

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Київській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.