Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині викрито особу, яка за 2000 євро сприяла незаконному переправленню іноземців через державний кордон (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру громадянину, який за грошову винагороду сприяв незаконному переправленню громадян через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік через мережу Інтернет знаходив іноземців, які мали проблеми із документами та не могли перетнути кордон у встановленому законом порядку. За 2000 євро киянин пропонував їм допомогу в оформленні нових паспортів та віз.

Через посередників чоловік отримував підроблені документи для «клієнтів», надавав поради та консультації щодо безперешкодного перетину кордону через міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Правоохоронці затримали його у порядку ст. 208 КПК України під час одержання частини грошової винагороди. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Під час санкціонованих обшуків вилучено бланки документів, чорнові записи, що свідчать про незаконну діяльність, примірники фіктивних угод та грошові кошти. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вказаного злочину.

Досудове розслідування здійснюється ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу управління міграційної поліції в Київській області.

Примітка: Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.