Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині викрито нападників, які заволоділи біткоїнами на суму 320 тис доларів США

За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам за фактом розбійного нападу на чоловіка та жінку (ч. 4 ст. 187 КК України).

За даними слідства, в одному із сіл Бучанського району підозрювані, діючи по заздалегідь узгодженому плану, проникли до будинку співмешканців. Вони одягли на господарів кайданки, зв’язали ноги і, погрожуючи вбивством, заволоділи 40 тис грн. Також вони перевели на електронний гаманець 12 біткоїнів у криптовалюті, що еквівалентно сумі 320 тис доларів США.

Заволодівши майном, чоловіки з місця вчинення злочину зникли.

Правоохоронці затримали підозрюваних в столиці. Під час обшуків виявлено і вилучено готівку в сумі 12 тис доларів США, а також автомобілі.

Наразі їм обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без альтернативи внесення застави, а також накладено арешт на вилучене майно.

Досудове розслідування здійснюється Бучанським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.