Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині викрито керівника благодійного фонду, який за 7,5 тис доларів США переправляв військовозобов’язаних за кордон

За процесуального керівництва прокурорів Броварської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру керівнику благодійного фонду за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканець Київщини під час дії воєнного стану розробив схему переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон. Для цього він створив благодійний фонд та орендував приміщення. Там підозрюваний зустрічався з охочими скористатися його послугами, які оцінював від 6 до 7,5 тис доларів США.

За таку суму він обіцяв організувати виїзд за кордон за підробленими довідками волонтера з внесенням відповідних відомостей до системи «Шлях».

Під час обшуків за місцями проживання та діяльності керівника фонду вилучено грошові кошти, мобільні телефони, комп’ютерну техніку з даними про громадян, які до нього зверталися, а також документацію з їхніми анкетними даними.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.