Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині судитимуть лікарів МСЕК та їх спільника, які за хабар оформляли групу інвалідності

Прокурори Білоцерківської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно діючого та колишнього лікарів МСЕК Київщини та їх спільника.

Лікарю-експерту Київського обласного бюро медико-соціальної експертизи та посереднику інкриміновано зловживання впливом (ч. 2, ч. 3 ст. 369-2 КК України), ексголові однієї з міжрайонних МСЕК Київщини – одержання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, чоловік звернувся до знайомого лікаря-експерта обласної МСЕК з метою оформлення мешканцю Київської області призовного віку II групи інвалідності довічно. Лікар вплинув на голову однієї з міжрайонних МСЕК щодо позитивного вирішення питання.

За 2 тис доларів США громадянину оформили необхідну медичну документацію про проходження лікування та присвоєння групи інвалідності.

Досудове розслідування здійснювалось Білоцерківським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Білоцерківського РВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.