Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині повідомили про підозру голові ВЛК, яка за гроші визнавала військовозобов’язаних непридатними до служби

За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру голові позаштатної військово-лікарської комісії одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у Київській області.

Їй інкриміновано службове підроблення та сприяння переправленню осіб через державний кордон України (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювана у лютому 2023 внесла до офіційного документу недостовірні відомості щодо непридатності до військової служби двох громадян України. Це стало підставою для виключення їх з військового обліку та створило умови для безперешкодного перетину ними державного кордону.

Вартість такої послуги коштувала від 7 до 10 тис доларів США з людини.

Наразі встановлено, що такою «послугою» підозрюваної скористалося більше 10 осіб.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Встановлюється причетність до вчиненого злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.