Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині до 14 років 1 місяця позбавлення волі засуджено «смотрящого»

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури жителя Київщини засуджено до 14 років та 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Прокурори у суді довели, що в листопаді 2015 року в Білій Церкві, раніше неодноразово судимий неповнолітній схопив із землі гранітний камінь і вдарив ним по голові перехожого з метою заволодіння його майном. Від удару потерпілий впав, а хлопець завдав йому ще декілька ударів ногою по голові та заволодів його особистими речами, залишивши місце злочину. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні.

Перебуваючи під вартою в слідчому ізоляторі, обвинувачений здобув авторитет серед ув’язнених і був призначений так званим «смотрящим» за частиною корпусів установи, де поширював свій злочинний вплив. Він визначав правила поведінки та забезпечував контроль за їх виконанням іншими засудженими.

Обвинувачений, використовуючи свої зв’язки з криміналітетом, створив злочинну групу і налагодив надходження наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів на територію СІЗО та за його межами у столиці. Гроші від їх реалізації, зокрема і серед засуджених, направляв до так званого общака.

Враховуючи доводи прокурора суд визнав чоловіка винним у  розбійному нападі, умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілого, незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також збуті наркотичних засобів, використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, встановленні та поширенні злочинного впливу, незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також збуті сильнодіючих лікарських засобів (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 306, ч. 2 ст. 255-1, ч. 4 ст. 321 КК України).

До набрання вироком законної сили громадянин перебуватиме під вартою.