Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Кіровоградщині судитимуть членів ОЗГ, які обкрадали фури з товарами та завдали майже 1 млн грн збитків

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи за фактом крадіжок в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 185 КК України).

Розслідуванням встановлено, що організував злочинне угрупування мешканець Полтавщини, який долучив до його складу ще двох осіб.

Обвинувачені у нічний час під час руху обкрадали вантажні автомобілі, що перевозили різні товари – від продуктів харчування до побутово-господарських речей, зокрема, для потреб військових та мешканців деокупованих територій.

Крадіжки з вантажівок вчиняли на території Кіровоградської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

Обвинувачені перевозили викрадене на власних автівках до м. Кременчук, де продавали місцевим. З метою конспірації використовували автомобіль зі знищеними номерами вузлів й агрегатів та змінними номерними знаками.

У рамках слідства задокументовано 13 епізодів протиправної діяльності. Загальна сума збитків складає майже 1 млн грн.

Правоохоронці провели близько 30 обшуків. За місцями проживання обвинувачених та реалізації викраденого майна вилучили речові докази злочинної діяльності.

Наразі двоє учасників організованої групи перебувають під вартою, ще один – у розшуку. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало слідче управління ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління карного розшуку ГУНП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.