Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Кіровоградщині ексдиректора підприємства судитимуть за забруднення земель зі збитками у 3,5 млн грн

Прокурори Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора товариства за фактом забруднення та псування земель, що спричинило шкоду довкіллю (ч. 1 ст. 239 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2021 році Олександрійська міська рада уклала з підприємством обвинуваченого договір про надання послуг із утримання та захоронення побутових відходів на території сміттєзвалища у місті.

Товариство допустило зберігання відходів у несанкціонованих місцях, вийшовши за відведені під сміттєзвалище межі. Це призвело до засмічення земель твердими побутовими та нетоксичними промисловими відходами. Засмічені відходами земельні ділянки мають сільськогосподарське призначення і є землями запасу територіальної громади.

За висновком експертизи, протиправні дії спричинили довкіллю майнову шкоду на понад 3,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснює Олександрійське районне відділення поліції ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.