Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині на хабарі викрито воєнкома та працівника поліції

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру працівнику поліції і керівнику одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на Донеччині за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили виготовлення підроблених документів про непридатність чоловіків до військової служби. Вони займалися пошуком «клієнтів». Після цього поліцейський передавав їх персональні дані керівнику одного з районних ТЦК та СП.

В подальшому воєнком підробляв та видавав тимчасові посвідчення військовозобов’язаних і довідки військово-лікарської комісії з неправдивими відомостями про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку. Надання таких «послуг» для трьох чоловіків оцінили в 57 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.