Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині викрито злочинну організацію, яка займалася масштабним збутом наркотиків

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру 9 особам за фактами створення злочинної організації та участі у ній, незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, КК України).

За даними слідства, підозрювані за попередньою змовою з іншими місцевими мешканцями створили стійку злочинну організацію. Вона діяла з лютого 2022 по травень 2023 року на території Дніпропетровщини та припинила своє функціонування у зв’язку із знешкодженням правоохоронними органами.

Підозрювані організували канали поставок та виготовлення психотропної речовини «метамфетамін». В подальшому вони створили розгалужену систему збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах серед місцевого населення Дніпропетровщини.

Замовлення психотропів здійснювалося через месенджери за передоплатою на платіжні банківські картки довірених осіб у розмірі 750-800 грн за 1 грам «метамфетаміну». Далі замовнику передавали геолокацію з розташуванням забороненої речовини.

Правоохоронці провели 36 санкціонованих обшуків на території м. Дніпро та Дніпропетровської області. Вилучено наркотичні засоби, банківські картки та мобільні телефони.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання про обрання членам злочинної організації запобіжних заходів. Також перевіряється причетність до вказаних злочинів інших осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР, за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.