Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині судитимуть п’ятьох учасників групи, які збували метамфетамін із щомісячним обігом 2 млн грн

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох учасників групи за фактом незаконного поводження зі зброєю та незаконного придбання, зберігання з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 263, ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що учасники групи налагодили канал постачання та збут метамфетаміну на території м. Кам’янське.

Закуповували психотропну речовину оптовими партіями. Продаж здійснювали за попередньою домовленістю з клієнтами «із рук в руки». Оплату за «товар» приймали на банківські карти та готівкою.

Щомісячна така незаконна діяльність приносила їм понад 2 млн грн прибутку.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання та автомобілях фігурантів вилучено психотропну речовину, банківські карти, мобільні телефони, флешнакопичувачі, комп’ютерну техніку, чорнові записи, грошові кошти та зброю.

Правоохоронці затримали обвинувачених у квітні 2023 року. За клопотанням прокурора на їх нерухоме майно накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.