Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині судитимуть організовану злочинну групу, яка шляхом шахрайства заволоділа пальним призначеним для оборони держави

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно дев’яти учасників організованої групи.

Їм інкриміновано використання підроблених документів та шахрайство (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що офіцер відділу логістики однієї з військових частин в серпні 2022 року організував групу осіб, до складу якої входили шестеро військовослужбовців ЗСУ та троє цивільних.

На підставі підроблених документів вони отримували паливо, що видавалось АЗС для потреб оборони. В подальшому використовували його за власним розсудом. Таким чином протягом серпня - жовтня 2022 року вони заволоділи 54 тоннами пального вартістю понад 2,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в місті Полтаві, за оперативного супроводу відділу кримінальної поліції Дніпровського РУП ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.