Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині судитимуть керівництво ТОВ, яке розікрало бюджетні кошти на ремонті їдальні у військовій частині

Прокурори Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора та виконавчого директора товариства з обмеженою відповідальністю, які діяли у складі організованої злочинної групи.

Їм інкриміновано заволодіння чужим майном та службове підроблення (ч. 2, ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що представники приватного суб’єкта господарювання у злочинній змові з інженером технагляду організували схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт будівлі їдальні однієї з військових частин.

Вони склали та підписали акти виконаних робіт, куди внесли завідомо неправдиві відомості про їх обсяги.

Внаслідок протиправних дій державі завдано понад 3, 7 млн грн збитків.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили в обвинувачених транспортні засоби, комп’ютерну техніку, документи та "чорнові" записи щодо господарської діяльності будівельної компанії. Загальна вартість вилученого — близько 2 млн грн.

Стосовно ще одного учасника ОЗГ – інженера з технічного нагляду – матеріали виділені в окреме кримінальне провадження. Йому повідомлено про підозру та оголошено в розшук.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.