Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині повідомлено про підозру учасникам ОЗГ, які розікрали бюджетні кошти на ремонті їдальні у військовій частині

За процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру директору та виконавчому директору ТОВ, а також інспектору з технічного нагляду, які діяли у складі організованої злочинної групи.

Їм інкриміновано заволодіння чужим майном та службове підроблення (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, представники приватного суб’єкта господарювання у злочинній змові з інженером технагляду організували схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт будівлі їдальні однієї з військових частин.

Вони склали та підписали акти виконаних робіт, куди внесли завідомо неправдиві відомості про їх обсяги.

Внаслідок протиправних дій державі завдано понад 3, 7 млн грн збитків.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у підозрюваних 580 тис грн готівки, транспортні засоби, комп’ютерну техніку, велику кількість банківських карток, печатки, а також документи щодо господарської діяльності товариства.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії. 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.