Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині повідомлено про підозру працівнику військкомату, який вимагав хабар за уникнення мобілізації

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на Дніпропетровщині за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, інструктор відділення рекрутингу та комплектування вимагав від представника одного з місцевих підприємств 50 тис грн. За ці кошти він обіцяв забезпечити непризов на військову службу співробітників компанії.

Правоохоронці затримали військовослужбовця в порядку ст. 208 КПК України під час одержання неправомірної вигоди у сумі 1000 доларів США та 12 тис грн. 

Наразі вживаються заходи щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУ НП в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.