Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На човнах та пішки переправляли ухилянтів за кордон за 6 тис доларів США – викрито учасницю схеми

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру уродженці Чернівецької області у незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювана разом із співучасниками організували схему незаконного переправлення ухилянтів до Республіки Молдова.

Вони підшуковували військовозобов’язаних чоловіків, які мали намір незаконно перетнути кордон та за 6 тис доларів США пропонували переправити їх поза межами пункту пропуску.

Після отримання грошових коштів ухилянтів направляли до м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області для подальшого переміщення через державний кордон до Республіки Молдова пішки або човнами.

Підозрювана зустрічала їх на автовокзалі у м. Кам’янець-Подільський, проводила з ними інструктаж та, надавши їм відповідні вказівки, перевозила на автомобілі BMW X6 в напрямку с. Стара Ушиця.

Під час переправлення трьох чоловіків правоохоронці затримали їх.

Також встановлено, що за аналогічною схемою підозрювана раніше переправила ще одного чоловіка, який у подальшому під час допиту повністю повідомив схему, за якою вона його переправляла.

Встановлюються усі обставини вчинення злочинів та вживаються заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Національної поліції у м. Києві, за оперативного супроводу УСР у м. Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.