Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Чернігівщині за клопотанням прокурорів арештовано нерухоме майно підприємств РФ на понад 1,37 млрд грн

За клопотаннями прокурорів Чернігівської обласної прокуратури арештовано та готується до передачі в управління АРМА нерухоме майно, що належало бенефіціарному власнику взаємопов’язаних юридичних осіб, який є громадянином Російської Федерації. Орієнтовна вартість цього майна становить понад 1 млрд 37 млн грн.

За даними слідства, протягом 2021-2022 років приватні товариства, засновником яких був представник країни-агресора, здійснювали придбання волокон у Республіці Білорусь та займалися постачанням тканин російським та білоруським організаціям і підприємствам.

При цьому громадянин РФ володіє та контролює господарську діяльність групи компаній, яка виконує російські державні контракти з постачання військового одягу і спорядження російської армії та її силових відомств.

Частину прибутків він перераховував на російські рахунки і використовував для організації діяльності групи компаній, тим самим фінансуючи дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.