Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині затримано агента російської розвідки, який інформував ворога про місця розташування стратегічних об’єктів

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Луганщини у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік після повномасштабного вторгнення рф в Україну переїхав на Черкащину. Він встановив контакт із представником головного управління генштабу збройних сил рф. У подальшому виконував завдання російської розвідки.

Упродовж січня-лютого 2024 року підозрюваний передавав розвіддані через месенджер Telegram. Він фотографував місця розташування об’єктів Збройних Сил України, установ та організацій оборонно-промислового комплексу, а також об’єктів критичної інфраструктури на території регіону.

За кожну передану інформацію чоловік отримував від 50 до 100 доларів США.

Агента російської розвідки затримано безпосередньо під час виконання чергового завдання ворога.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.