Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині викрито чоловіка, який за 7 тис доларів США допоміг призовнику оформити інвалідність матері для виїзду за кордон

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Кам’янка за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, чоловік, який раніше займався адвокатською діяльністю, організував схему незаконного перетину держкордону. Він обіцяв особі призовного віку за грошову винагороду в сумі 7 тис доларів США посприяти в оформленні документів для виїзду з України.

Підозрюваний мав повпливати на членів медико-соціальної експертної комісії та лікарів територіальних закладів МОЗ для визнання матері призовника інвалідом ІІ групи й видачі їй відповідної довідки МСЕК.

На її підставі ухилянт як опікун матері-інваліда мав право безперешкодно виїхати за межі країни і в такий спосіб уникнути мобілізації до лав Збройних Сил України.

Підозрюваний попросив забрати кошти знайомих, щоб приховати сліди вчинення злочину.

Наразі чоловіка затримано та взято під варту з правом внесення застави.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Черкаське управління ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.