Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині викрили жінку, яка через звְ’язки серед лікарів та членів ВЛК налагодила схему ухилення призовників від мобілізації

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевій жительці за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на лікарів військово-лікарської комісії (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, жінка організувала схему ухилення військовозобов’язаних від мобілізації. За грошову винагороду обіцяла повпливати на військово-лікарську комісію територіального центру комплектування та соціальної підтримки для списання з обліку чоловіків, які підлягають призову до Збройних Сил України. 

Неправомірна вигода становила 150 тис грн з однієї особи.

Підозрювана використовувала свої зв’язки серед лікарів Черкаської обласної лікарні для оформлення медичних висновків. На їх підставі ВЛК визнавала чоловіків непридатними для проходження військової служби.

Правоохоронці задокументували одержання неправомірної вигоди від трьох призовників.

Під час проведення обшуків у медзакладі в підозрюваної вилучили отримані від військовозобов’язаних гроші у сумі 200 тис грн і 4000 доларів США, а також медичні висновки, виготовлені на її прохання лікарями.

Жінку затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Злочин викрито працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Нацполіції України, слідчого управління та відділу міграційної поліції ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.