Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині судитимуть членів злочинної організації за захоплення сільгосппідприємства вартістю понад 160 млн грн

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох членів злочинної організації.

Їм інкриміновано протидію законній господарській діяльності, протиправне заволодіння майном підприємства, створення та участь у злочинній організації, зловживання повноваженнями осіб, які надають публічні послуги (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 206, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 206-2, ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що житель Черкащини влітку 2022 року створив та очолив злочинну організацію з метою заволодіння корпоративними правами та майном підприємств. До протиправної діяльності залучив ще чотирьох жителів різних регіонів України.

У період з вересня 2022 до березня 2023 року обвинувачені з використанням підроблених документів здійснили перереєстрацію права власності на сільгосппідприємство в одному з сіл Золотоніського району на Черкащині.

У березні 2023 року учасники злочинної організації, видаючи себе за законних власників, захопили територію підприємства вартістю понад 160 млн грн.

Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів його повернуто законному володільцю, а також попереджено намір злочинної організації захопити ще одне підприємство. 

Зазначимо, що трьох їхніх спільників, обвинувальні акти стосовно яких скеровано до суду раніше, визнано винними у протиправному заволодінні майном підприємства. 

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСР в Черкаській області ДСР України та УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.