Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині за держраду судитимуть так звану «заступницю голови адміністрації міста Торез»

Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактами держради та сприяння діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Слідством встановлено, що з 2016 року жителька Донецької області підтримує так звану «ДНР» та добровільно погодилася обійняти псевдопосади в квазіреспубліці.

До 2019 року вона була керуючою справами так званої «адміністрації міста Єнакієво», згодом одержала підвищення – стала так званим «заступником голови адміністрації міста Торез». Обіймаючи ці посади, жінка забезпечувала функціонування псевдодержавних органів «ДНР».

З вересня 2022 року після незаконного приєднання Донецької області до РФ жінка допомагає окупаційній владі здійснювати підривну діяльність проти України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.