Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині викрито працівника військкомату, який за гроші оформив військовозобов’язаному повістку з відстрочкою

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за 450 доларів США оформив для військовозобов’язаного повістку із відстрочкою на місяць, щоб у разі зупинки представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки вони не змогли його мобілізувати. Таким чином, із цим документом він міг вільно пересуватися містом.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 100 тис грн застави. Встановлюється ймовірна причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.