Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині судитимуть учасників злочинного угруповання, які незаконно переправляли чоловіків до країн ЄС – ціна питання сягала до 5000 євро з особи

Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організатора та учасників злочинного угруповання, які налагодили канал незаконного переправлення чоловіків через держкордон (ч. 2,3 ст. 27, ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що житель Чернівецького району розробив схему незаконного збагачення від надання послуг з організації незаконного перетину держкордону. До нелегального «бізнесу» він залучив двох жителів прикордоння, які добре орієнтувались на місцевості та були добре обізнані у розташуванні прикордонних нарядів.

Особи пропонували потенційним призовникам приховано перетнути держкордон. «Ціна питання» становила від 1500 до 5000 євро з людини.

З листопада 2022 року по січень 2023 року особи організували незаконну переправу до Румунії для 7 громадян. Свої послуги оцінили орієнтовно у 20000 євро.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України та Управління СБУ у Чернівецькій області.