Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині судитимуть російського агента, який забезпечував генеральний штаб рф інформацією

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактами державної зради та виправдовування збройної агресії рф (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2 КК України)

Слідством встановлено, що проросійськи налаштований житель Чернівців свідомо надав згоду представнику головного управління генерального штабу збройних сил рф у проведені підривної діяльності проти України.

Зі своїм куратором чоловік познайомився у забороненій російській соціальній мережі, де спілкувався про військово-політичну ситуацію в Україні. Згодом «активні користувачі» соцмереж почали тісно співпрацювати та продовжили спілкування у Telegram.

З лютого 2023 року, перебуваючи на Харківщині, де працював техніком з налаштування інтернету, чернівчанин збирав та передав ворогу дані про об’єкти критичної інфраструктури, оборонно-промислового комплексу України, мости, а також відомості щодо дислокації та переміщення військової техніки та підрозділів ЗСУ.

На виконання завдань ворога у травні 2023 року громадянин повернувся у Чернівецьку область, де мав зібрати необхідну для рф інформацію, зокрема, координати об’єктів критичної інфраструктури, мостів, правоохоронних органів та залізниці.

Правоохоронці затримали чоловіка під час спроби зафільмувати стратегічний об’єкт у Чернівцях. Він перебуває під вартою в ДУ «Чернівецький слідчий ізолятор».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.