Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині на одержанні 40 тис євро викрито начальника слідчого відділення райуправління поліції

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора на одержанні неправомірної вигоди викрито та повідомлено про підозру начальнику слідчого відділення Чернівецького РУП ГУ НП в Чернівецькій області (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України).

За даними слідства, поліцейський вимагав та отримав від громадянки 40 тис євро за вирішення питання про закриття стосовно неї кримінального провадження та непритягнення її до кримінальної відповідальності.

Правоохоронці затримали начальника відділення в порядку ст. 208 КПК України під час одержання 30 тис євро. Раніше він отримав ще 10 тис євро хабара.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі понад 2 млн грн. Вирішується питання про відсторонення його від посади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР, оперативний супровід – УСБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.