Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війни представила Екологічний договір для України

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у зустрічі, на якій Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війни представила Президенту України Володимиру Зеленському Екологічний договір для України. Це докладна добірка рекомендацій для забезпечення відповідальності за шкоду, заподіяну довкіллю внаслідок агресії рф проти України.

Генпрокурор подякував усім членам та команді Групи за розробку цього документу. Її співголовами є керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та ексвіцепрем’єр-міністерка, колишня міністерка закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем.

"Ці рекомендації одразу після їх розробки стали дорожньою картою для роботи Офісу Генпрокурора. Ми підготували проєкт стратегії забезпечення відповідальності за шкоду, завдану довкіллю внаслідок війни. Підвищуємо кваліфікацію прокурорів, слідчих та експертів", зазначив Андрій Костін.

"Сподіваюся, що наші спільні зусилля допоможуть захистити довкілля і зміцнити систему міжнародного правосуддя заради майбутніх поколінь", – додав Генпрокурор.

У зустрічі взяли участь віцепрезидентка Європейського парламенту Гайді Гаутала, комісар Європейського Союзу з питань довкілля, океанів та рибальства Віргініюс Сінкявічюс, колишній член парламенту Аландських островів Саймон Холмстрьом, член парламенту Швеції Ребекка ле Муан, перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, радники керівника Офісу Президента Дарія Зарівна та Олександр Бевз.