Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мешканцю Київщини повідомлено про підозру у поширенні ворожої пропаганди

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Київщини за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікації її учасників (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, мешканець Фастова створив у застосунку Телеграм власний канал, який налічував понад 15 тисяч підписників. Там він поширював публікації з інформаційних ресурсів рф з наративами ворожої пропаганди та звіти військового керівництва держави-агресора.

Розміщував публікації на підтримку незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях України, про звеличування російської армії та перемогу окупантів. У відео наголошувалось, що окуповані території мають стати повноцінним регіоном рф.

Відповідно до висновків експерта, у поширюваних матеріалах містяться виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація її учасників.

За клопотанням прокуратури підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ГВ КІБ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.