Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мешканця столиці судитимуть за облаштування двох нарколабораторій, виготовлення амфетаміну та прекурсорів

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Києва.

Йому інкриміновано незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах; незаконне придбання та зберігання прекурсорів, з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин в особливо великих розмірах, а також організацію та утримання місця незаконного виготовлення психотропних речовин (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 317 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік обладнав в столиці два гаражі під лабораторії з виробництва амфетаміну. Збував готовий «товар» лише гуртовими партіями та за попереднім замовленням.

Правоохоронці затримали його під час виготовлення амфетаміну.

В ході санкціонованого обшуку за місцем розташування нарколабораторій, в помешканнях і автівці вилучено чоловіка поліцейські вилучили близько пів кілограма амфетаміну, прекурсор – фенілнітропропен, велику кількість обладнання для виготовлення психотропних речовин.

Встановлено, що чоловіка вже затримували за вчинення аналогічних кримінальних правопорушень, за які він відбував покарання, але після звільнення чоловік продовжив свою незаконну діяльність.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводу співробітників Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.