Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Майже 12 років тюрми за спробу диверсії на завдання НЗФ РФ - на Донеччині засуджено чоловіка (ФОТО)

За принципової позиції Покровської окружної прокуратури Донецької області судом чоловіка визнано винним у незакінченому замаху на диверсію, сприянні діяльності терористичної організації та у носінні, придбанні вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 15 ст. 113, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 263 КК України). Вироком Димитровського міського суду пособнику терористів призначено покарання у вигляді 11 років 10 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурорами у суді доведено, що чоловік з квітня 2020 року систематично за допомогою мессенджера «Telegram» передавав учаснику НЗФ РФ, який створював дієву агентурну мережу на території Донецької області, інформацію про місця дислокації, маршрути пересування військової техніки та військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь у проведенні ООС у м. Покровську та м. Костянтинівці.

Окрім цього, у листопаді 2020 року засуджений за 1500 доларів США мав вчинити диверсію на об’єкті критичної інфраструктури, а саме підірвати опору лінії електропередач біля підстанції розподілу електроенергії «Красноармійськ».

Проте його вдалося викрити та затримати до вчинення злочину. Під час огляду у нього виявили засоби зв’язку, грошові кошти, саморобний вибуховий пристрій та пульт управління до нього.