Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
"Луцького терориста" засуджено до 13 років за ґратами

За публічного обвинувачення Волинської обласної прокуратури до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено «луцького терориста». 

У суді прокурори довели, що 21 липня 2020 року у Луцьку чоловік, маючи при собі автомат Калашникова, боєприпаси та вибухові пристрої, захопив в заручники 13 людей – водія та пасажирів рейсового автобуса, серед яких був неповнолітній. Засуджений утримував їх 12 годин.

Упродовж дня він також здійснював постріли із наявної в нього зброї, підірвав гранату поблизу службового автомобіля поліції та кинув ще одну гранату в бік правоохоронців, посягаючи на їхні життя.

Суд визнав місцевого жителя винним у захопленні та триманні заручників, вчиненні терористичного акту, незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибуховими пристроями, примушуванні працівника автотранспорту до невиконання службових обов’язків шляхом погрози вбивством, незаконному заволодінні транспортним засобом, замаху на вбивство працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 259, ч.ч. 1, 2 ст. 263,  ч. 1 ст. 280, ч. 3 ст. 289 та ст. 348 КК України).