Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ліквідовано схему одержання хабарів в регіональній митниці

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито схему систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, керівник регіональної митниці Держмитслужби України організував схему одержання хабарів від підприємців. Він залучив посередників, через яких вимагав та отримував неправомірну вигоду.

Загальна сума хабарів за місяць від одного суб’єкта зовнішньо-економічної діяльності становила близько 10 тис доларів США.

Під час одержання неправомірної вигоди правоохоронці затримали посередника. Він мав передати ці кошти керівнику регіональної митниці через його помічника.

На даний час проводяться обшуки за місцем проживання учасників протиправної схеми та в службових приміщеннях Кропивницької і Івано-Франківської митниць. Вилучено кошти, походження яких перевіряється. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру посадовцям митниці та посереднику.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтава, за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.