Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ліквідовано потужну фінансову схему допомоги псевдореспублікам

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідувнння у кримінальному провадженні за фактом фінансування тероризму (ч. 3 ст. 258-5 КК України).

За даними слідства, з травня 2022 року в окремих регіонах України у змові з представниками псевдореспублік «Л/ДНР» діяла група осіб, яка займалася фінансовими махінаціями.

Їх метою було заволодіння грошовими коштами, які знаходилися на банківських рахунках громадян України на тимчасово окупованих територіях, зокрема Донецької та Луганської областей.

В подальшому ці кошти через криптобіржі перераховувались, у тому числі представникам «Л/ДНР». Гроші використовувалися в інтересах учасників терористичних організацій для нанесення шкоди національній безпеці України.

В рамках розслідування кримінального провадження було проведено 27 обшуків. Вилучено речові докази, що підтверджують злочинну діяльність. Також накладенно арешти на криптоактиви в розмірі 65 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ. Оперативний супровід - Департамент захисту національної державності СБУ.