Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ліквідовано нарколабораторію з щомісячним мільйонним прибутком – підозрюють двох учасників угруповання (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора двом учасникам угруповання повідомлено про підозру за фактом незаконного виробництва та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, члени злочинного угруповання – мешканці Київської області щомісяця виготовляли близько 50 кг амфетаміну та 10 кг метадону. В подальшому вони збували наркотичні засоби оптовими партіями. Їх місячний прибуток від такої діяльності складав понад мільйон гривень.

В рамках кримінального провадження проведено 8 обшуків в нарколабораторії, за місцем проживання та автівках членів наркоугруповання. Вилучено близько 2,5 кг наркотиків, 20 л проміжного продукту метадону, 35 л амфетаміну у рідкому стані, 2,5 тонн прекурсорів, лабораторне обладнання, зброю, мобільні телефони, банківські картки, знаряддя для незаконного виготовлення наркотиків, зважування, пакування та зберігання.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Викрито наркоугруповання прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління та прикордонниками Чернігівщини за оперативного супроводу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.