Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Кримського «міністра» судитимуть за колабораціонізм

Прокуратура автономії у порядку спеціального досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного «Міністра внутрішньої політики, інформації та зв’язку Республіки Крим» за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що з моменту окупації кримського півострова у 2014 році обвинувачений активно сприяв ворогу та обіймав різні керівні посади у незаконно створених органах.

У квітні 2022 року указом так званого глави Республіки Крим його було призначено «Міністром внутрішньої політики, інформації та зв’язку РК».

Він відповідає за поширення ідей «руського міра» серед кримчан та дискредитацію діяльності органів державної влади України.

Обвинувачений також організував передачу російської пропагандистської літератури для дітей з тоді ще окупованої Херсонщини.

Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим та м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.