Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Корупційна схема «зарахування» на навчання для відстрочки від призову – у Черкасах підозрюються директор закладу освіти та двоє його підлеглих

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору, бухгалтеру та викладачу одного з закладів професійно-технічної освіти Черкас, які сприяли ухиленню від призову на військову службу.

Їм інкриміновано одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили злочинну схему систематичного одержання хабарів від чоловіків призовного віку. Вони формально зараховувалися студентами, але участі у навчанні не брали. На підставі цього користувалися законним правом на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Фігуранти отримували з кожного «студента» близько 2000 грн щомісяця. Кошти передавалися за можливість не відвідувати заняття та невідрахування з закладу освіти через неуспішність.

Вік ухилянтів – 21-31 рік.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Черкаського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Черкаській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Черкаській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.