Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Корупційна схема погодження дозвільної документації на об’єкти - викрито службовців ДСНС

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито корупційну діяльність співробітників ДСНС.

За даними слідства, вони організували схему отримання прибутків від представників суб’єктів господарювання за погодження дозвільних документів з питань пожежної безпеки для громадських будівель і споруд. Для цього вони вступили у змову із фізичною-особою підприємцем.

Службовці ДСНС вимагали від керівників великих торгових центрів та компаній хабарі за швидке підписання та реєстрацію технічної документації для ведення підприємницької діяльності. Підпис і печатка на дозвільному документі коштувала залежала від площі об’єкту.

Правоохоронцями проведено понад 50 обшуків по всій Україні.

Наразі підприємцю повідомлено про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України). Службовій особі ЦА ДСНС України і чотирьом службовим особам територіальних підрозділів ДСНС України повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Також збираються докази щодо причетності до злочинів інших осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.